dimarts, 9 de febrer del 2016

El divendres de carnestoltes els alumnes de 2on de cuina, alguns de direcció i alguns més de l'ESO vam fer una xocolatada pel centre i va quedar boníssima!!
Ingredients:
50L de llet
4 kg de sucre
10 kg de xocolata 70%
2 kg de cacao en pols
1500g de maizena
Pols de pebre dolç, sal, canyella i pebre negra en pols.
Elaboració:
1.-Escalfem la llet i hi desfem la xocolata sense que arrenqui el bull, moment en que hi afegirem el sucre.
2.-Penseu a guardar un parell de litres de llet per desfer la maizena, que s'ha de desfer en fred.
3.-En aquesta mescla hi desferem també el cacao en pols i les espècies.
4.-Un cop estigui molt calent mesclarem la pasta de maizena i cacao amb les espècies en la llet i xocolata i deixarem, que a foc lent vagi espessant, sense deixar de remenar.
5.-Ja podem servir.

Per la sorra de cacao:
500g de mantega
500g de farina
500g d'ametlla molta
500g de sucre
5 cullerades de cacao en pols
1.-Amassarem la mantega, ben freda amb la farina, hi afegirem l'ametlla molta i el sucre i finalment el cacao en pols.
2.-Ho posarem tot al forn per tal que s'assequi i ho trinxarem perquè en quedi una pols.
3.-Reservem en fred i servim
4.-Aquesta sorra la servirem com a topping de la xocolata amb encenalls de xocolata blanca. 

Tagged: ,